Atšalus orams, mažiau laiko praleidžiame gryname ore, sumažėja mūsų fizinis aktyvumas, mažiau valgome šviežių vaisių ir daržovių, todėl pradeda kilti grėsmė organizmo imunitetui- gebėjimui apsisaugoti nuo ligų. Pažeidžiamiausią imunitetą turi vaikai, kurie sparčiai auga ir vystosi. Vis dėlto artėjant žiemai tėvai neturėtų per daug baimintis – vaikų, taip pat ir suaugusiųjų imunitetą galima nesunkiai sustiprinti daugiau dėmesio skiriant sveikai ir visavertei mitybai. Stiprinti imunitetą labai svarbu ne tik namuose, tačiau ir ugdymo įstaigose tiekiant maitinimą vaikams.

Galima pasidžiaugti, kad Klaipėdos rajone nuo šių metų vaikai gauna sveikatai palankesnį maitinimą. Naujas maitinimo organizavimo etapas užtikrina sveikatai palankesnių patiekalų įgyvendinimą, kurie yra ypatingai reikalingi augančiam, bręstančiam vaiko organizmui. 

1

Paveikslėlis1

       Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuras nuo 2018-08-09 iki 2020-08-09 vykdo projektą, kurio tikslas – mažinti sveikatos netolygumus Klaipėdos rajone, gerinant tikslinės grupėms sveikatos stiprinimo ir ligų profilaktikos paslaugų prieinamumą ir kokybę, didinant jų sveikatos raštingumo lygį ir skatinant sveiką senėjimą.

       Šiuo projektu siekiama spręsti sveikatos netolygumų, nepakankamą vaikų ir vyresnio amžiaus asmenų sveikatos raštingumo lygio problemas, kas sąlygoją gyventojų rizikingą ir sveikatą žalojančią, netausojančią elgseną. Šis projektas prisideda prie socialinės įtraukties ir kovos su skurdu, mokant žmones sveikos gyvensenos, nuo kurios priklauso ir žmonių ekonominės, socialinės gyvenimo sąlygos. Šis projektas nukreiptas į pagrindines tikslines grupes: vaikus, vyresnio amžiaus gyventojus.

ziv hepatitų savaitėhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f61/1/16/270c.png");">✌️https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fb7/1/16/23f3.png");">⏳https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f13/1/16/1f308.png");">🌈https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fdb/1/16/1f575_200d_2642.png");">🕵️‍♂️

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, kas trečias Europoje užsikrėtęs ŽIV asmuo apie tai net neįtaria, o Pasaulio sveikatos organizacija pažymi, jog hepatitai pavojingi savo komplikacijomis – kepenų ciroze ir vėžiu.

Mikroorganizmai per aplinkos daiktus (maisto gamybinį inventorių, stalo įrankius ir indus), nešvarias rankas gali nesunkiai patekti į maistą ir sukelti įvairias infekcines žarnyno ligas. Ypač bakterijos gerai dauginasi tuose produktuose, kuriuose yra daug drėgmės ir baltymų: mėsoje, jūros gėrybėse, virtuose ryžiuose, gaminiuose iš makaronų, piene, sūryje ar kiaušiniuose. Pakanka penkiolikos minučių, kad iš vienos bakterijos pasidarytų dvi, o per 6 valandas jų prisidaugina iki 16-os milijonų. Norint išvengti šių ligų patariama vadovautis šiais punktais:

kaip išvengti žarnyno ligų

Renginių kalendorius

Gegužė 2019
Pi An Tr Ke Pe Še Sek
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Marion
Nescia
Nenusisuk
Neuzstrik
Ambasadorius
Nepirk
Sokti
Grįžti į viršų