velykos

PASITIKIME VELYKAS PROTINGAI

Norint šventiniu laikotarpiu išlikti žvaliu ir energingu nereikėtų daug laiko skirti įmantriems patiekalams gaminant ar sėdint prie stalo. Patartina labiau susikoncentruoti į bendravimą su artimais žmonėmis. Svarbiausia, kad mitybos režimas kuo mažiau skirtųsi nuo įprastinės dienos.

Pagrindinės taisyklės šventiniu laikotarpiu, gerai savijautai:

  • Ant šventinio stalo patiekti daugiau lengvai virškinamų patiekalų, kurių pagrindiniai ingredientai daržovės.
  • Stalas netūrėtų būti nukrautas maistu. Per didelis maisto kiekis ir jo įvairovė labiau apkrauna virškinamą traktą bei sukelia jo negalavimus.
  • Nepersistenkit valgydami kiaušinius, jų reikėtų suvalgyt 1-2, ne daugiau, nes juose ne mažas cholesterolio kiekis, tai ypatingai svarbu vyresnio amžiaus asmenims.
  • Kiaušinius gardinti namuose gamintu majonezu, kuriame nėra konservantų, skonio stipriklių ir dažiklių.

Puslapis 1 iš 18

Grįžti į viršų