Visuomenės sveikatos biuras

Kviečiame dalyvauti interaktyvioje konferencijoje „Vaisiaus alkoholinis sindromas – ne tik moters, bet ir mūsų visų atsakomybė”

SAMSUNG CSC

Kviečiame dalyvautivirtualioje paskaitoje „Vaisiaus alkoholinis sindromas – ne tik moters, bet ir mūsų visų atsakomybė”. Tiesioginę transliaciją Rugsėjo 9 d. 9 val. 9 min. galėsite stebėti ČIA .

Transliacija skirta plačiajai visuomenei. Jos metu žiūrovai bus supažindinti su Vaisiaus alkoholiniu sindromu (VAS). Kaip ir kasmet, rugsėjo 09 d. 09 val. 09 min. minima Tarptautinė Vaisiaus alkoholinio sindromo diena. Pirmą kartą VAS diena buvo paminėta 1999 metų rugsėjo 9-ąją dieną, su tikslu didinti sąmoningumą alkoholio žalos nėštumo metu tema bei toleranciją ir paramą sergantiesiams šiuo sindromu. Šiemet didžiausias dėmesys bus kreipiamas į tai, kad VAS ne tik moters, bet ir mūsų visų atsakomybė. Itin didelė problema, susijusi su Vaisiaus alkoholiniu sindromu Lietuvoje, yra informacijos trūkumas, todėl siekiant kurti sveikesnę bei laimingesnę visuomenę būtina šviesti jaunas šeimas, šeimą planuojančias poras, atokesnes bendruomenes bei jaunimą – skatinti atsakomybę bei sąmoningumą.

Dalyviai: