Tai kokie turėtų būti mūsų pusryčiai?
– Visų pirma reikėtų rinktis grynus, sezoninius maisto produktus;
– pusryčiams labiausiai tinka angliavandenių turintis maistas (kruopos, daržovės, vaisiai, viso grūdo produktai ir pan.);
– svarbu, kad košė būtų kramtoma. Pervirtos košės taip pat angliavandeniai – kalorijų turi tiek pat, bet sotumo jausmą suteikia daug trumpesniam laikui;
– rinktis daugiau skaidulinių medžiagų turinčius produktus (viso grūdo produktus, nesmulkintus riešutus, kruopas ir pan., grynus (nesmulkintus) vaisius, daržoves);
– nesirinkti menkaverčio maisto (menka maistinė vertė);
– kiek įmanoma dažniau gaminti šviežiai, termiškai neapdorojant;
– kuo dažniau rinktis augalinės kilmės maisto produktus.
Informaciją parengė Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro
visuomenės sveikatos specialistė Justina Rimkutė, tel. 8 655 40 825,
el. p. justina.rimkute@visuomenessveikata.lt