Klaipėdos rajone remontuojami ugdymo įstaigų sveikatos kabinetai

Klaipėdos rajone remontuojami ugdymo įstaigų sveikatos kabinetai

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su partneriais Klaipėdos rajono savivaldybės administracija, Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuru ir Skuodo rajono savivaldybės administracija įgyvendina projektą LT03-2-SAM-K01-012 „Įtraukusis sveikatos mokymas sveikatą stiprinančioje aplinkoje“ finansuojamą  Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Sveikata” lėšomis. Projekto metu ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų sveikatos kabinetai bus remontuojami ir aprūpinti metodinėmis priemonėmis, siekiant pagerinti prevenciją ir mažinti sveikatos netolygumus.

Labai svarbu prevencinį darbą vykdyti jaunesniame amžiuje, kuomet vaikai ir jaunimas yra imlesni ir formuoja savo įpročius, kuriuos, be kita ko, gali perduoti ir savo aplinkai, juos supantiems suaugusiesiems. Šį darbą svarbu atlikti vaikams ir jaunimui patrauklia ir įtraukia forma. Sklandžiam šios veiklos vykdymui ir jos tęstinumo užtikrinimui būtina atitinkama aplinka ir infrastruktūra. Projekto „Įtraukusis sveikatos mokymas sveikatą stiprinančioje aplinkoje“ metu finansuojamas metodinių priemonių įsigijimas ir infrastruktūros gerinimas. Klaipėdos rajone bus suremontuoti 9 kabinetai ir 20 kabinetų aprūpinti metodinėmis priemonėmis. Kartu su partneriais bus suremontuota iš viso 15 sveikatos kabinetų ir aprūpinta metodinėmis priemonėmis iš viso 39 kabinetai.

Klaipėdos rajone jau vyksta kabinetų atnaujinimo darbai, 7 kabinetai baigiami remontuoti ir dar 2-jų kabinetų remontai startuos visai netrukus. Investuojant į sveikatos priežiūrą yra skatinamas sveikas gyvenimo būdas ir taip mažinama būsimų susirgimų rizika.



Skip to content